Piticii si căciulile colorate.

Toata ziua am circulat cu treburi prin oraş pe un frig de crăpau pietrele intrebându-mă ce fac aia de la munte, stiind ca acolo e cu cateva grade mai putin ca la mare. Pe lânga toate astea a mai si inceput sa fulguiasca, parca sa ne dea de gandit in privinta achiziţionarii de căciuli. Dacă ziua a fost intr-o culoare cenuşie pe aproape toata durata ei, pe după-amiază au ieşit din bârloguri piticii cu căciuli colorate care mai de care mai harnici incercand să termine de imparţit toate pliantele pe care le duceau in desagă. Ii vedeai mişunând pe ici pe colea, alergând, ţipând si ţopăind singurul lucru ce-i deosebea fiind căciulile viu colorate: portocalii, roşii, verzi si gălbui.
Ştiind povestea celor 7, am inceput să întrezăresc in fiecare câte unul din personajele din basm cu ticurile specifice.
Aşadar, cu cateva pliante in mână, cu căciuliţa galbenă pe marginea capului pe care erau aruncate cateva litere-PNL, parcă rezemat de un copac, se contura silueta Ruşinosului, o slăbătură pe care nici in ruptul capului nu-o puteai urni în a convinge lumea că-i bine sa voteze. La doi paşi, pe trotuarul din faţa chioşcului de ziare, o figură schimonosită, cu fesul roşu pe frunte incerca să-si facă o batistă dintr-un pliant de pe care se zăreau doar cateva promisiuni. Hapciu strănuta de zor indemnand lumea la votare si la schimbare, cu preţul unei viroze de toata frumuseţea. Fericitu`se zbenguia de zor prin parcare fluturandu-şi căciuliţa portocalie, fiindcă găsise o moneda de 5 bani ce-i putea astâmpăra foamea.
Pret de cateva momente am crezut ca exista o speranta pentru tara asta, descoperind lângă coltul blocului un grup de căciuli multicolore ce trăgeau dintr-o ţigară cu mult patos. Morocănosu`, Somnorosu` si Mutulică se rezemaseră de maldărul de hârtii proaspăt vopsite in tipografie si incercau sa comunice despre bunăstarea naţiunii intr-un mod inedit, acela al cerculeţelor din fum de ţigară. Grupuri-grupuleţe se pierdeau prin mulţime contribuind la propaganda partidului, incercand sa dea un pic de culoare orasului peste care se abătuse iarna. Pe jos şi prin aer se tăvaleau pliante cu figuri necunoscute, viu colorate pe care cu siguranţă piticu` şef le ştia. Cu căciuliţa verde pe urechile degerate Doctoru` incerca sa-si adune turma pierdută pentru a evita o confruntare cu căciulile gălbejite.
In liniştea serii se mai zăreau cateva pâlcuri de căciuli colorate care-si goliseră desagii indreptându-se catre casele lor, stiind ca nu mai sunt decat câteva zile până se vor descotorosi de podoaba colorată de pe ţeastă.

0 comentarii: