Taxa de habitat.

Fiecare fiinta are placerile ei. Mie-mi place sa produc mult gunoi, pe care sunt obligat zilnic sa-l car la tomberon. De aceea, de vreo 2 ani, primaria ma obliga sa platesc taxa de habitat care este de fapt contravaloarea serviciilor pe care le presteaza cativa tiganusi atunci cand ridica gunoiul de la tomberon. Anul asta eram decis sa nu-mi achit datoriile catre bugetul local, mai ales ca ma mutasem de la fosta adresa, dar zi de zi am constatat ca vizitele mele la tomberon erau atat de fructuoase incat numai eu si nevasta-mea umpleam ditamai recipientul. Recunosc, noi 2 facem gunoi cat 5 familii de cate 4 persoane. Nu stiu de ce, nu stiu de unde, dar recunosc privirea nevesti-mii atunci cand ajung obosit de la lucru. Caratul unei pungi pline de gunoi in prag de seara a devenit o obisnuinta pentru mine incat ii simt lipsa in zilele cand luam masa in oras. Plimbatul cainelui si dusul gunoiului reprezinta noul fetis al zilelor mele, fara de care monotonia s-ar instala numaidecat.

Nu, nevasta-mea nu suporta o noua relatie in viata ei: cea cu tomberonul, de aceea placerea imi revine. Am citit zilele astea ca un roman produce, in medie, aprox. 5 kg de gunoi pe saptamana, ceea ce este mult, in opinia celor de la Mediu. Am uitat sa va precizez: noi 2 producem 5 kg de gunoi pe zi, atat cat sa le tinem locul si celor plecati in Spania, Italia, dar care nu si-au schimbat inca adresa din buletin.

Mai nou, fiindca mi-e lene, am descoperit o modalitate de a duce gunoiul cat mai repede si de a nu-mi chinui manutele. Dimineata, cand dau sa plec la servici, din coltul usii imi face cu ochiul galeata plina de gunoi. Strang punga la gura cu o dexteritate iesita din comun si o insfac in mana dreapta, iau laptopul la subrat si ma grabesc sa ajung la masina. Asez punga urat mirositoare in dreapta, pornesc avariile si ma indrept spre punctul de lucru unde ma asteapta 2 tomberoane goale-golute. Stiu, pute tot drumul, dar merita! Stiu, daca s-ar intampla sa fac un mic accident auto cred ca ar fugi pana si martorii. Poate o sa inchei un contract cu primaria pentru prestari servicii fiindca vad ca ma pricep.

M-am decis! Platesc maine taxa de habitat, fiindca mi-e frica sa nu se prinda astia si sa ma taxeze ca la persoane juridice.

0 comentarii: