Pamantul s-a format si dezvoltat in aprox. 4 miliarde de ani, iar civilizatia umana este doar o farama din toata aceasta evolutie.
In aceasta dezvoltare extraordinara a Pamantului au existat multe ere care si-au pus amprenta asupra formarii lui din toate punctele de vedere.
Se spune ca din Anglia pana in Africa ar fi fost un desert imens datorita unui lant muntos cu o asa de mare altitudine incat norii nu ajungeau in cealalta parte si, astfel, erau 2 zone: una cu o vegetatie luxurianta la baza lantului montan si una arida, desertul imens din care a mai ramas Sahara de azi.
Aceste ere s-au succedat si au lasat in urma milenii de istorie, de la formarea si disparitia dinozaurilor, pana la aparitia si evolutia civilizatiei umane. Acum suntem intr-o era interglaciara in care Pamantul isi revine dupa ultima glaciatiune de acum 10000 de ani, dar se stie ca viitorul este sumbru pentru fiintele care exista pe el.
Asa cum au existat acele ere marcate de factorii climatici, asa pot sa si revina, iar tot ceea ce numim noi omenire sa fie stearsa de pe fata Pamantului.
Suntem, deci, doar o farama in aceasta mare evolutie a Pamantului.
Civilizatia umana - o farama dintr-un mare intreg.
Nascocit de Unknown la 10/26/2008 02:12:00 p.m. Etichete: civilizatie, ere, evolutie, Pamant
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu