2010 d.H


S-a sfarsit un an plin de evenimente in viata noastra, evenimente care ne-au marcat sau nu, evenimente care, cu siguranta, vor marca parcursul vietii noastre de acum inainte.

Am cunoscut, in anul ce-a trecut, si bucurii si mai putine bucurii, am gustat si din minunata criza, care ne-a afectat in mod constient pe toti, am marcat inca un an in scurta noastra existenta pe Pamant.

Cu toate acestea, cred ca 2010 va fi un an al unor noi inceputuri, al unor noi sperante, al unor noi dezamagiri.

La Multi Ani !

ROMENCE BOK

Convetuim, pe aceste pamanturi romanesti, cu diferite etnii care ne-au influentat cultura, limba si civilizatia de sute de ani. Unii dintre acestia sunt tatarii, populatie mongoloida cu ochii mici si cu o putere fizica de invidiat. Intamplator, exista cuvinte tataresti care ne gadila retina si care ne fac sa schitam un mic zambet in coltul gurii, cuvinte care exprima situatia de cacat in care este tara noastra si implicit noi.

La tatari BOK=cacat, Romence=romanesc.

Ce poate fi mai romanesc in fruntea tarii decat un cacat?

Intr-o tara care este in mare cacat cine credeti ca este mai potrivit s-o conduca decat un mai mare cacat?

Vedeti cat de mare este influenta diferitelor popoare migratoare asupra limbii romanesti? Atat de mare, incat, dupa sute de ani, incep sa se iveasca ici-colo asemanari dezastroase asupra tarii.

Sa Traiti Bine!

20 ani de......geaba!


Am contorizat de-a lungul vremii anii scursi de la revolutie, am facut inventare, am trecut in revista, fiecare dintre noi, lucrurile bune si rele care s-au intamplat din `89 pana azi.

Dupa 5 ani am spus ca inca nu-i cazul, dupa 10 ca macar ne bucuram de libertate, dupa 15 ani ca se intrevede o luminita, iar dupa 20 ne dam seama ca Brucan nu avea dreptate. Ne mai trebuie inca 20 de ani ca sa simtim gustul adevaratei libertati.

Au iesit in strada, in frig pentru a-si striga libertatea. Au iesit afara ca sa-si ceara drepturile uitate intr-un colt al nemuririi, s-au jertfit ca noi sa putem vota liber si sa putem trai mai bine decat ei.

S-au intamplat toate astea? Ne simtim mai bogati sau mai liberi? Dau 2 bani, cei care ne conduc, pe jertfa lor?

Probabil s-au mai jertfit, de 20 de ani incoace, inca pe atatia pentru apararea libertatilor castigate de ei si, sigur va trebui ca sa se mai jertfeasca inca pe atatia pentru ca sa putem spune ca traim bine.

Asta, fiindca, NU TRAIM BINE, domnule presedinte!