Eu beau, tu beat, el(ea) in sant.

Ieri, ca tot omu` am plecat in delegatie. Afara ploua cu cisterna si frigul il simteai pana in maduva oaselor. Pe drum am inteles ca ziua nu prea avea sa se termine cu bine fiindca am tot dat de greutati. Dar, toate legate de domeniul rutier. Pe langa faptul ca nu puteai s-o "calci" cu politaii pe la toate colturile, a trebuit sa vad si vreo 2 accidente proaspat petrecute. Ud, dezamagit si infrigurat, ma trezesc ca iau una din groapile adanci ale soselelor patriei si mi se aprinde un bec la bord. Ma gandeam c-o sa raman prin padurile pustii ale muntisorilor pe langa care treceam si-mi imaginam cum o sa fac focul sub cerul innourat. Depasesc momentul psihologic gandindu-ma la o goliciune(=goala+bunaciune) si-mi continui drumul pana in primul sat in care aveam treaba. Parca imi mai revenise roseata in obraji, cand zaresc pe mijlocul drumului o gramada de haine intre care zacea si-o bucata de carne. Deja tensiunea imi crescuse si gandurile cele mai negre ma napadisera. Ma dau jos in fuga cu gandul sa sun la 112 si deodata aud un mormait dintre haine. Pun mana pe gramada si, deodata, imi rasare o fata palida de mos, pictat cu noroi si sange, care ma astepta tocmai pe mine.

-Ce faci mosule? Aici ti-ai gasit sa te culci? Pe mijlocul drumului?

-Am baut oleaca, vine replica batranului, care da sa ma picteze cu noroi, prin imbratisare.

Ce sa ridici, frate! O tona de om. Eu slabut, el greu de la bautura. El murdar, eu in curs de murdarire si, iac-asa, imi vine sa ma dau batut.

-Bre, da` lasa sacosa aia cu paine din mana ca sa te ridic.

-Ce sacooocosa bai? 7 am baut, 7.

-Nene, daca nu lasi sacosa ca sa te ridic, te las in drum si plec.

-Unde pleci? Unde? Ce, aici nu-ti place?

Si, iac-asa am continuat comunicarea pana la sosirea unei tarancute, cu 2 dinti lipsa, care se bucura ca pe ea n-o picura ploaia. Avea umbrela. Ma ajuta fata, se scoala mosu, abia atunci vad ca ajunsesem sa fiu la fel de murdar ca el, isi ia painile si da sa plece.

-Mosule, te descurci? strigand la betiv.

-Da, sa stiiiiii ca eu am fost, la viata mea, sofer. Sofer. Si conduceam... si stiam toate drumurile. Eheee. 7 lichioruri am baut. 7. Da`, m-au dat ele gata pe mine.

Am plecat si murdar, si posomorat, si cu timpul pierdut. Cu un singur lucru m-am ales din toata tarasenia asta. Cu zambetul stirb al unei taranci care nici nu se gandea sa-i de-a o mana de ajutor mosului. Asta, fiindca-l cunostea cat de betivan era.

0 comentarii: