Putini, da` lenesi !

In viata unui cuplu apare la un moment dat, dupa indelungi partide de amor (ca sa nu zic futut), dorinta de a avea printre ei un "soldatel" care sa le aline mai tarziu batranetile.

Asa ca, dupa multe intrevederi cu usile inchise, eu si Colonelul Nevasta am decis sa atacam reduta cu armele din dotare mai ales ca sunt de ultima generatie, fiind manuite de soldati tineri de o batosenie extraordinara. Am inceput tragerile in poligon, in ritm sacadat ca nu cumva sa se rupa ceva in noi, dupa care am trecut pe campul de lupta cu tehnica mai avansata si secreta. Am constatat ca in batalie nu-i ca la poligon, unde te mai puteai opri sa-ti tragi mucii. Rezultatele, chiar daca am avut o indarjire extrema, au intarziat sa apara si reduta nu se mai lasa cucerita. Fara sa mai ezite, Colonel Nevasta a aliniat regimentul de soldati pentru o verificare amanuntita a gradului de uzura descoperind ca unul din plutoane era mai lent in batalie si ca de acolo dezertasera cei mai multi incorporati, scurgandu-se pe unde au apucat. Au urmat cateva luni de tratament pe langa asistenta de la spitalul militar, timp in care au aparut si dezertatii care au fost trecuti in carantina, pe tratament mult mai dur. S-a descoperit mai tarziu, dupa verificari interne, cauza dezmatului din plutonul cu nume de cod "gogoasa" si anume: stresul mare datorat noptilor pierdute in cazarma la lustruit arma din dotare, cat si a garzilor facute in frig cand in afara, cand in interiorul unitatii. Luna asta s-au scurs si cele cateva zile ramase pentru recuperarea plutonului, simtindu-se un tonus pozitiv printre voinici, cu un chef nebun de lupta incrancenata cu dusmanu`. Fiindca pierdusera ceva zile, iar indemanarea le putea fi pusa la indoiala, au revenit in poligonul de instructie efectuand zilnic manevre de du-te vino, timp in care au dovedit ca au abilitatile necesare pentru intrarea in batalie si pentru doborarea redutei.

Chiar acum va scriu de la locul faptei, intr-o mica pauza in care nu mai suiera "cartusele" si se poate observa ca tot regimentul este in efectiv complet fiind vrednic in lupta, nemaizicand ca grupuri masive de soldati camuflati de iarna vin valuri-valuri, inundand parca teritoriul in care s-a baricadat dusmanul, iar rezistenta redutei este pusa sub semnul intrebarii.

Oare, vom asista in curand la o victorie de rasunet in care eroii isi vor primi laurii binemeritati sau vom fi martorii unei surprize sinucigase venite din partea adversarului?

Ramane sa va povestesc, daca mai traiesc.

0 comentarii: