Printre dinti.

Locul de munca este unul dintre cele mai importante puncte de interactiune cu oamenii. Aici iti dezvolti abilitatile orale, atat cu colegii cat si cu sefu`, aici iti faci prieteni cu care mai iesi la o bere, aici iti faci si dusmani de la care primesti injuraturi printre dinti. Strict legat de munca pe care o prestezi iti dai seama ori ca pierzi timpul in acel loc, ori ca te dezvolti extraordinar. Dar toate astea se pot intampla doar daca relationezi cu oamenii din jurul tau pe care-i multumesti sau nu.

Niciodata nu ai sa stii ce-i in mintea portarului din fata cladirii unde lucrezi, care sub zambetul fals iti baga si-o ...a ma-tii fiindca tre` sa-ti deschida usa. Nici secretara, colega ta, nu-i mai breaza si-ti scoate limba pe la spate, dupa ce-i dai buna ziua, fiindca ai refuzat s-o duci intr-o seara si pe ea acasa. Mergi pe hol, in fiecare dimineata, saluti colegii, ei iti arata UE pe la spate, fiindca oamenii sunt sinceri, iar tu crezi ca te intelegi de minune cu acestia. Intri la sef in birou sa-l saluti politicos, iar el iti face din mana ca n-are timp, dar te stimeaza, cand de fapt iti mai taie din salariu fiindca ai avut curajul sa-i ceri dotari noi. Te asezi, bucuros, pe scaun, stiind ca d-na responsabila cu curatenia ti-a facut luna biroul, dar nici prin cap nu-ti trece ca respectiva s-a urcat pe scaun cu picioarele si si-a umezit carpa cu scuipat inainte de lucru. Si stii de ce? Pentru ca oamenii sunt sinceri.

Aveti parte, din cand in cand de sedinte, pentru a discuta despre noi idei sau despre performante, iar tu de abia astepti fiindca stii ca esti in top. Toata lumea pare interesata, cand de fapt fiecare se gandeste sa plece mai repede acasa. Toata lumea zambeste si aplauda, cand de fapt toti il injura pe sef pentru porcaria care se desfasoara. Toti te felicita pentru performante, cand de fapt isi doresc in gand sa dea peste tine chiar camionul cu marfa. Toti il admira pe sef pentru afacerea devenita profitabila de la an la an, cand de fapt si-o baga si si-o scot pentru faptul ca lor nu le ajunge salariul sa-si plateasca ratele. La sfarsit toti se pupa politicos si zambitor, cand de fapt isi ureaza unul altuia sa-l ia dracu`.

Trec zile si tu crezi ca ei, colegii, sunt cei mai buni oameni pe care i-ai intalnit si ca ea, firma, este totul pentru tine. Ai luat teapa !

Watch the movie.

0 comentarii: