Nu ma mai trageti, va rog !

Iarasi m-a tras pe dreapta organu`. Incep sa cred ca ma urmareste cineva de sus si-mi plaseaza cate un papagal de asta pe drum, ca altfel nu inteleg de ce "pupaza ma-sii" o data la 10 zile sunt tras pe dreapta. Am gresit de multe ori, au gresit si ei de nenumarate ori de am ajuns la proces, pe care termen il am in februarie, dar nu inteleg de ce sunt eu ghinionistul ala? Cre` ca-i asa monotona viata mea ca tre` s-apara cate unu de asta sa-mi mai coloreze zilele. Cu multe din povestile cu politisti v-am plictisit de cateva ori, dar tre` sa va spun ca si asta-i tare de tot.

In primul rand as vrea sa va spun ca, in timp si dupa multe amenzi primite, pe care le si platesc ca prostu`, am ajuns sa ma corectez si sa ma abtin de la multe lucruri ca si conducator auto. Si, am inceput sa port centura de siguranta atat in afara localitatii cat si in ea, luminile-mi sunt tot timpul aprinse asa cum spune legea, viteza este adaptata la conditiile din trafic si respect intrutotul marcajele rutiere. Toate astea le fac in speranta de a nu ma mai trage vreun curcan pe dreapta pentru ca nu se pot abtine de la a-mi aplica pedeapsa pe care o urasc cel mai tare: amenda pe bani. Urasc banii pentru ca atata timp cat exista si-i voi folosi, va exista si acest politai care-mi va sufla in ceafa ca vrea si el ceva. Ultima plata facuta catre minister este pe 5 ian. pentru o sanctiune din iunie anul trecut pe care am primit-o prin posta in Ajunul Craciunului. A venit si la mine Mosu`.

Astazi, in timp ce traversam o localitate, in care am si oprit pentru a merge la un client, am zarit masina ministerului si, instinctiv, m-am uitat la acul vitezometrului care-mi indica "SATISFACATOR". Papagalul era postat ca o popica in mijlocul soselei si astepta bila care sa-l loveasca... la buzunar. M-a zarit si, fiindca masina-mi este inscriptionata cu numele firmei la care lucrez, a fost tentat sa nu ma bage in seama, dar probabil in acele momente l-o fi trecut vreun jet de prostie prin creier si m-a tras pe dreapta. Perfect, imi spun, inca unu`, inca o amenda, inca o cearta in familie. S-a dus cu pasarica de la cina. M-a legitimat, m-a studiat din cap pana in picioare, de-mi venea sa-i propun un "blowjob", m-a intrebat de ce nu port centura, cu ce ma ocup, ce produse vand si in cele din urma s-a decis ca tre` sa-si faca planul si a inceput a scrie, nu inainte de a-mi arata ca Loganu` de la minister nu este dotat cu geamuri electrice ca al meu. Bun. In timp ce omu` scria amenda eu stateam cuminte fiindca sunt un om educat din fire, nu ca un amic de-al meu ce scapa mereu de amenzi fiindca face glume cu ei. Eu nu pot sa fac glume cu politaii decat doar daca as fi beat, iar aici nu se punea problema ca as fi putut sa sorb vreo licoare. Oricum, la un moment dat, omu` m-a intrebat cum stau cu punctele, iar eu am sarit repede ca si ars, fiindca imi cam stau in coasta toate punctele astea, si i-am raspuns ca stau foarte prost, iar ca amenda asta nu face altceva decat sa-mi grabeasca permisul catre cutia de stationare. Intentia lui a fost buna ca m-a intrebat, dar era prea tarziu ca incepuse sa scrie dracia aia de proces verbal. Mi-a spus ca nu ma poate ajuta decat dandu-mi avertisment si 2 puncte penalizare, ca asa zice legea. Pai, nea Vasile, atunci de ce m-ai tot intrebat de puncte, daca legea spune ca tre` sa mi le dai. Amenda in bani o puteam plati si la dumneata fara sa-mi tai chitanta ca sa nu ne mai incurcam. Cu ce ma incanta daca o sa stau pe dreapta 30 zile , dar cu 60 lei in buzunar. Si taxiul costa mai mult. Degeaba.

Singurul lucru castigat, astazi, este ca am reusit sa am pe un proces verbal doar o bifa si anume in zona dedicata punctelor. De amenda nu scria nicaieri. Va jur. M-am uitat de o mie de ori. Sper ca pe viitor sa nu mai existe nici un proces verbal si nici politai in calea mea pentru ca, uitati-va la mine, trec cu rotile peste el.

0 comentarii: