Inapoi acasa


In sfarsit, am revenit acasa dupa atata concediu, cu ... kg in plus depuse unde nu trebuie, de a ajuns nevasta-mea sa ma intrebe daca mi-o mai vad. A fost o minivacanta in toata regula: cu zapada, cu frig, cu mancare, cu bautura, inconjurat numai de prieteni si de familie + cainele meu credincios si mancacios. Primul lucru pe care l-am facut cu totii atunci cand am pus bagajele pe hol a fost sa ne dezbracam la curu` gol si sa... ne cantarim. Da ati auzit bine: sa ne cantarim ca sa ne dam seama daca mai mergem la maica-mea in vizita sau nu. Si, nevasta-mea +2kg, eu +2kg, cainele +1kg, deci am decis ca de anu` asta sa mai stam pe acasa. Iubita mea consoarta se intreba cum de s-a ingrasat atata timp cat ea este vegetariana. Pai, ea a facut 1 tort si sor-mea 1 tort, maica-mea a gatit in 10 zile intruna, persoane care mancau erau 5, se halea de 3 ori pe zi si, va jur ca nu am sarit peste nici o masa, fructele, dulciurile le-am cam devorat si, ca sa nu uit 5 mese la restaurant unde am avut all inclusive. Asa ca, ma astept la un mic regim de criza, cu abdomene dimineata si seara, cu o singura masa pe zi si aia cu 90% legume, cu cat mai multe lichide si, uitasem, cu cat mai multa munca fiindca voi incepe serviciul. Sunt sigur ca in 7 zile voi da cele cateva kg pe apa sambetei si voi fi la fel de suplu ca inainte. Da, dar asta este valabil la mine, care am arderile rapide. Ce ma fac cu nevasta-mea care va da jos greu kg adunate? Ca ea nu are arderile asa rapide. Deja am o mare problema.

In fine, revenirea acasa mi-a adus o oarecare fericire: am internet de mare viteza, ceea ce ma va scapa de injuraturile sotiei la adresa stick-ului de internet ce se comporta ca o rasnita, am baia numai pentru mine, ceea ce-mi va conferi un plus de cateva minute dimineata si seara, am mai putina caldura in calorifere fiindca s-au apucat astia de la RADET sa repare tevile, am datorii de platit la administratie pe care le vad zi de zi afisate la panou si care sunt din ce in ce mai mari fiindca e trecuta si caldura pe care nu o am. Oricum, sunt acasa la mine si nicaieri nu este mai bine decat aici.

Anu` asta sper sa-mi satisfac toate dorintele pe care le am in creieras, nu ca nevasta-mea care functioneaza dupa un alt principiu, cel al target-ului. Functioneaza astfel: iti iei o marja de o luna si-ncepi a-ti asterne pe o foaie ce-ti doresti in luna urmatoare, continui prin a-ti face public target-ul de consum catre posibilii finantatori (familie, prieteni, vecini, necunoscuti), zilnic, timp de 30 zile adaugi in discutii si cateva elemente din dorinte pentru a se intipari bine in minte si succesul este garantat. Eu nu am niciodata planuri, nu ma gandesc in perspectiva mai mult de 5 zile, nu stiu ce voi face nici in cateva minute, asa ca nu cred sa am parte de prea multe lucruri anul asta. Stiu, insa, ca sigur voi fi surprins de tot ceea ce mi se va intampla sau indeplini.

0 comentarii: