ICE AGE(4) - Teava si mitocanii

M-am intors din vacanta si acum stau si sufar de frig in propria-mi casa. Nu credeam ca poate sa fie asa de frig intr-o locuinta, de au ajuns degetele sa se intepeneasca pe tastatura. Asa ca daca voi scrie si ceva prostii este fiindca vreau sa nu ma mai opresc din scris ca nu cumva sa-mi degere degetele.

Toata treaba a inceput acum 2 zile atunci cand am sosit acasa din vacanta. Se duce nevasta-mea bucuroasa in dormitor si-mi transmite ca un adevarat meteorolog ca-n zona cea mai "fierbinte" a barlogului nostru se inregistreaza o temperatura de 23 grade C. Nu ma pasioneaza asa tare acest domeniu desi am terminat o facultate de profil, dar dupa vreo 3 ore trag un ochi inspre termometru si-mi anunt iubita ca a influentat minunatul aparat cu raceala ei fiindca nu arata mai mult de 19 grade. Crezand ca iar am stricat un termometru am decis sa ne odihnim dupa un asa drum lung pe care l-am parcurs pana acasa. A doua zi, adica ieri am aflat de pe tv ca s-a spart o teava mare de la RADET, respectiv magistrala 2 de caldurica, si ca sunt captivi in frig constantenii din vreo 8 cartiere. Am observat ca se cam lasase cu turturi prin bucatarie si ca bucata de carne pusa pe masa la dezghetat era la fel de compacta cum am scos-o din congelator, dar am mers pe mana autoritatilor care au declarat ca pana pe inserat se va remedia defectiunea. Fiindca am tot fost plecati de acasa prin vizite si pe la cumparaturi nu am dat 2 bani pe ce se intampla de fapt cu mercurul din termometrul, dar am constatat ca pe fidelul nostru catel il macina un tremurat continuu de ziceai ca-i teleghidat. Trec orele, mai pun cate o haina pe mine, se face seara si caloriferele sunt bocna, termometru arata 15 grade, ma bag in pat si mai trag vreo 3 paturi pe mine, incep sa tusesc si pun totul pe seama faptului ca era sa ma innec cu saliva, adorm in final sub un asediu de gheata si incep sa visez ca escaladez Everestul. A trecut si noaptea, uite ca am supravetuit, in casa sunt 12 grade, nevasta-mea deja isi sufla mucii pe unde apuca, cainele e bagat in fundul plapumii, eu ma chinui sa tastez, iar aia de la RADET cred ca au uitat sa dea drumul la apa calda pe conducta si au plecat acasa fiindca e duminica, si au zi libera.

In concluzie, de spalat nici nu se pune problema chiar daca putim toti 3 ca niste vagabonzi, de mancat nici nu-mi arde, mai ales ca bucata de carne a inghetat mai tare, chef de plimbare nu am fiindca-i frig afara ca dracu`. O sa incerc sa ma conserv inca o zi poate se vor indura mitocanii responsabili cu teava si apa calda sa ne lase sa mai traim.

0 comentarii: