Cu textu` la control.

Constat cu stupoare ca politicienii romani, in frunte cu sefu` lor, se preocupa de cu totul altceva decat de bunastarea tarii. In aceasta perioada de inceput de criza, pentru ca vom asista in max. 6-12 luni la o adevarata criza economica, este cazul sa se ia masuri pentru ocrotirea economiei, pentru ocrotirea sociala, pentru protejarea tarii. Dar nu, presedintele votat inclusiv de prostu` de mine da dovada de un egoism si de o parsivenie iesita din comun, pe el interesandu-l la ora actuala protejarea tarii de terorism, acest flagel fals intens mediatizat. Apropo, ati vazut cumva prin tramvai vreun terorist, ati simtit din `89 pana astazi vreun pericol real la adresa integritatii tarii cat si a d-voastra personal? Atunci de ce pe presedinte il intereseaza de pe ce numar sun eu si la ce papusica imi descarc sufletelul in miez de noapte? Da` cumva vrea domn` presedinte sa scrie vreo carte despre toate sms-urile si povestile traite de noi? Sa nu mai spun de mailuri, ca daca vrei sa faci cumva o gluma proasta vreunui prieten si-i dai de pe o adresa falsa un mail cu vreo amenintare, ca sa-l stii speriat vreo cateva zile, te poti trezi cu Politia la usa si cu catusele pregatite. Dar sa nu mai spun ca daca ai un nume ca al meu, o combinatie neinghitibila, te poti trezi ca impartasesti secretele familiale cu vreun papagal ce citeste stenogramele. Si tu doar te chinui sa traiesti in tara asta de cacat in care iti dai tot salariul pe chirie.


E criza. Se simte deja. Eu o simt. Tu o simti? Te duci la banca si functionara iti refuza cererea de credit, cand tu te gandeai ca te faci c-o locuinta mai ieftina in perioada asta. Pana la urma imprumuti niste bani sa-ti rezolvi problemele si te trezesti ca n-ai de unde sa dai inapoi de 3 ori mai mult. Te rogi de sefu` sa-ti mareasca leafa si el te ameninta ca-n perioada asta mai asteapta pe postul tau inca vreo 50. Te uiti in magazine ca preturile o iau in sus si te duci la tv sa vezi ca economia o ia in jos. Astea-s problemele adevarate ale noastre si ale securitatii nationale, domn` presedinte. Daca economia se duce de rapa, daca oamenii mor de foame atunci tara se duce dracului. Si asta tine de securitate nationala. Nu niste amarate de convorbiri politice care te intereseaza pe matale, domnule.


Unii ar putea spune ca legea nu face altceva decat sa-i oblige pe operatorii de telefonie si pe cei ce detin servere sa inregistreze timp de 6 luni numere, locuri, oameni, site-uri. Si dupa cele 6 luni predau informatia si-o iau de la capat. Dar, de ce? Pentru ca ei sunt privati, iar viata noastra este privata, iar noi platim pentru privarea aceasta. Pe aceste firme obligate, cine-i plateste ca sa se apuce de inregistrat? Dar pe noi, ca suntem expusi? Domn` presedinte ar spune ca legea nu numai ca nu prevede interceptarea si inregistrarea continutului convorbirilor, dar chiar interzice clar acest lucru. Si cu ce ma incalzeste asta daca ei au aproape totul despre viata mea privata, tinand cont ca in secolul asta al luminii timpul cu care ti-l petreci cu familia si prietenii este din ce in ce mai scurt. Si cum altfel mentii relatiile cu acestia decat prin telefon sau mailuri? Deci, aceasta lege nu o vad decat actionand impotriva dreptului la viata privata.


In final nu am decat un mic sfat voua tuturor: sa spuneti, cand incheiati fiecare convorbire telefonica sau sa scrieti, la sfarsitul fiecarui mail urmatoarele: "S-O LUATI IN GURA, DOMNULE PRESEDINTE!"

0 comentarii: