Veste Buna sau Veste Proasta?


Totul a inceput ieri seara cand am primit confirmarea ca soferul de pe camion ce trebuia sa ajunga la Constanta va pleca noaptea din Bucuresti si va ajunge spre dimineata la depozit.
Vestea buna era ca voi primi marfa mai repede si-o voi livra la timp ca sa am un inceput de weekend promitator. Vestea proasta era ca voi fi obligat sa ma trezesc cu noaptea-n cap ca sa descarc 2 tone de marfa.
Fara sa-mi dau seama am inceput acest joc de-a vestea buna si cea proasta atat cu nevasta-mea cat si cu colegul meu de munca.
-Draga mea, am o veste buna si una proasta. Pe care o alegi prima?
-Cea buna.
-Vestea buna este ca ma vei avea in noaptea asta in pat alaturi de tine.
-Si cealalta?
-Cea proasta este ca nu ma vei mai gasi dimineata langa tine.
Il sun pe colegul meu, pentru care somnul este un remediu continuu si-i dau vestea buna: ca isi va petrece sambata in Bulgaria asa cum si-a programat, dar ca mai este si una proasta: ca va incepe ziua pe la ora 5 dimineata.
Ma trezesc cu greu pe la 5, ma duc la baie, ma imbrac si plec spre depozit unde colegul meu adormise cu capul pe bordul masinii. Stam la palavre vreo 10 minute, timp in care incercam sa ne dezmeticim si sa ne obisnuim cu situatia creata, cand suna telefonul.
-Baieti, spuse soferul de camion, am o veste buna si una proasta. pe care v-o spun prima.
-Pe aia buna, am strigat in cor, parca speiati de ce-o sa urmeze.
-Vestea buna este ca ma indrept spre voi cu 2 tone de marfa si mai am 70 km distanta.
-Ok, zi-o si pe ailalta.
-In schimb, vestea proasta este ca s-a stricat masina si nu pot s-o urnesc din loc de grea ce-i.
Sa cada cerul si pamantul pe mine de ce ghinion m-a pascut exact in ziua cea mai frumoasa si linistita pe care as fi vrut s-o am. Am inceput sa dau telefoane in stanga si-n dreapta dand vesti bune cat si vesti proaste pentru a gasi un camion care sa-l tracteze pe sofer pana la depozit.
In cele din urma ma suna un tip si-mi da o veste buna: avea un camion disponibil la acea ora pentru un asa gabarit. Stiind c-o sa mai urmeze ceva l-am rugat sa-mi dea si restul, adica vestea proasta: pretul pentru un asa serviciu era de 2 ori mai mare decat de obicei.
Prins intre doua rele, am ales-o pe cea mai buna si am acceptat oferta, dandu-i vestea buna soferului ca v-a fi recuperat de prin pustiuri, vestea proasta fiind ca nu stiu daca va si pleca inapoi in aceeasi zi.
Sun la service, unde-l cunosc pe patron destul de bine, si primesc vestea buna ca masina va primi asistenta de indata ce va intra pe poarta. Vestea proasta era ce totul va costa dublu pentru ca este un serviciu special. Nu am mai auzit asta undeva, recent? Ok, asta este.
Din cauza presiunii prea mare a jocului de-a vestea, am incercat sa pasez mingea in curtea celui ce ne tracta spunandu-i ca vom plati cash la destinatie, dar ca mai avem o veste proasta si anume ca va trebui sa faca un ocol pe la depozit pentru a ne ajuta sa descarcam 2 tone de marfa.
Ajunge masina la depozit, rezolvam treaba, ajungem la service, platim baiatu`. Incepuse sa ne mearga bine. Inca o veste buna: masina nu este stricata rau si se va repara. In schimb, vestea proasta este ca nu va incapea pe poarta hangarului si nu va ajunge la rampa. Singura solutie: transportul catre un alt service. Cu ce: nu stim, ca platforma de tractat a plecat. Pana la urma vestea buna este ca am desumflat rotile si a intrat la milimetru, vestea proasta fiind ca era prea tarziu pentru a mai gasi piese la vreun magazin specializat.
Si asa, in 12 ore de vesti bune si vesti proaste am albit, mi-au murit mare parte din neuroni si am ajuns sa fiu paranoic. Totusi vestea buna este ca nu am avut timp sa cheltui din buzunarul propriu nici un leut, vestea proasta urmand imediat: m-a rupt la buzunar spaga data catre mecanicul auto.
Ajung acasa, in sfarsit, si-mi vad nevasta plina de spume dandu-mi vestea buna ca voi manca cu siguranta ceva in aceasta seara, dar vestea proasta este ca totul va fi de post.
Resemnat, ma asez la tv si aflu ca vestea buna este: la noapte va veni Mos Nicolae care ne va umple de dulciuri. In schimb, vestea proasta: cantareata Anca Parghel a incetat din viata.
Vesti bune sau vesti proaste, toate fac parte din cotidian, asa ca trebuie sa invatam sa le acceptam si sa stim cum sa le transformam intr-un avantaj pentru noi.

1 comentarii:

Anonim spunea...

Tu esti ala cu vestile rele .... ma mir cum aduci si o veste buna :P