Sfaturi practice: barbieritul

Urasc sa ma barbieresc, urasc sa am grija de mine si de look-ul meu, dar imi place a dracului de mult sa arat bine, sa se intoarca gagicile pe strada.


Tocmai am iesit din baie unde am petrecut vreo ora ca sa ma curat din toate punctele de vedere. Ultima etapa a deratizarii corpului meu a fost rasul barbii sau mai bine zis a smocurilor inegale de par de pe fata asta enervanta, cum zice preaiubita mea nevasta. Ce pierdere de timp e sa stai sa-ti uzi fata, sa iei tacticos fiecare portiune si s-o razi, fara sa te tai bineinteles, sa cureti zona si la sfarsit sa nu-ti placa rezultatul. De aceea eu nu am rabdare si sfarsitul e tragic pentru piele, care nu scapa din batalie fara rani ce abia se vindeca pana la urmatoarea confruntare.


De curiozitate am intrat pe net sa vad ce sfaturi imi pot da unii mai experimentati, chiar daca si eu fac acest lucru manual de vreo 11 ani. Si, surpriza, mai rau. Specialistii spun ca tinereii se pot barbieri 1 data pe zi, dar aia trecuti de 30 ani tre` s-o faca o data la 8 ore (si nu ma refer la prostii). Deci, dupa ce ca urasc sa fac operatia asta (fiindca umblu cu lama ascutita ma pot considera chirurg) mai vin si astia sa-mi zica s-o fac de 2-3 ori /zi. Ma lipsesc de asa sfaturi si-o sa merg tot pe mana mea (ca-i sfanta) barbierindu-ma la 3-4 zile.


Fiindca specialistii spun ca o data cu rasul firelor de par se razuieste si o parte din pielea moarta de pe fata, lucru care ne va intineri, am purces a cauta moduri si cai de a face operatia mai usoara. Negasind nici un sfat care sa ma satisfaca mi-am pus creierul in functiune si am creat un mic ghid de intrajutorare.


Instructaj in 7 puncte care iti va usura munca:


1. INMUIEREA-incepe cu umplerea cazii din baie pe jumate cu apa fierbinte. Gol fiind si cu un prosop pe dupa gat, iti tii respiratia si te apleci bagandu-ti doar fata in apa. Stai asa pana se raceste apa, dupa care o schimbi cu alta fierbinte cat poti de repede. Doar asa ti se vor deschide porii si vei putea trece la pasul urmator.


2. CURATAREA-fetei de impuritati sau mai bine zis de mizerie se poate realiza prin aplicarea de sapun pe toata portiunea ce are par frecand cu miscari de du-te vino pana simti ca te ustura. Daca nu aveti sapun prin apropiere va recomand apa cu detergent de vase sau de rufe ce face minuni in unele cazuri.


3. APLICAREA-cremei dupa uscare este un pas important in tonifierea ranilor ramase dupa primele 2 puncte. Aveti grija ce crema folositi pentru ca cea de noapte a nevestei poate constitui un dezavantaj in relatia cu colegii de munca.


4. VERIFICAREA-lamei de ras este esentiala in acest proces, ascutirea putandu-se face cu piatra de la coasa bunicului. Cu cat sunt mai multe portiuni neregulate ale lamei cu atat procesul razuirii va dura ma mult. Ca si recuperarea post-traumatica.


5. TAIEREA-propriu-zisa se face in sensul cresterii parului, daca aveti ce rade, pentru a putea termina cat mai repede. Cu asa lama ascutita puteti s-o faceti si in sens invers, incepand de la baza gatului cu mentiunea: INTERZIS SINUCIGASILOR care ar putea fi tentati.


6. CLATIREA-fetei dupa ras se poate face cu apa din vasul toaletei, pentru ca are si proprietati dezinfectante, dar cel mai bine se poate realiza prin stropirea ei cu votca pentru musafiri. Se aplica 10 ml alcool pur pe barba abia rasa si restul pana la 500ml se da pe gatlej pentru o ungere cat mai fina.


7. APPLY-este punctul final al operatiunii si se realizeaza mergand la calculator, dand click pe noul joc descarcat si.....atat.


Dupa ce terminati jocul va poftesc a va admira in oglinda si a incerca sa va abtineti de la eventuale comentarii la adresa mea, fiindca am frigiderul deja plin o data cu sarbatorile ce se apropie. Succes!

0 comentarii: