Cica-i recesiune...

Azi mi-am petrecut ziua prin oras cu rude si cu prieteni. Nu aveam chef, da` ce sa-i faci.
Rudele nu-s ale mele, de ce sa merg si eu? Nu poate sa existe o formula de politete de genu`: "sotu`-i acasa, nu a avut chef sa iasa cu voi" si ei sa nu se supere?
In fine, am colindat magazinele din mall cu neamurile, eu cu cat mai putini bani in buzunar (e recesiune) si ei cu rezervele pe 5 ani, de parca s-ar fi anuntat ca maine ne invadeaza rusii si tre` sa plecam in pribegie.
Magazine, care mai de care fitoase si fitoase, de-mi era jena sa intru pentru ca pana si gandurile mele ascunse tradau saracia din portofelul meu. Lume, cat cuprinde frate, ca de Craciun nu stiu ce-o sa faca. Probabil de plictiseala s-au decis sa-si ia cadourile de pe acum.
Mall-ul era dispus in doua sectoare, jumatate cu oamenii urati (doar eu) si cealalta numai cu frumuseti deoarece se desfasura o preselectie pentru viitoare manechine. Si, erau singurele pe care se vedea, in sfarsit recesiunea: atat de slabe incat, la un moment dat, am dat peste ceva dar nu am observat peste ce si-am vrut s-o tai mai repede, cand aud o voce: "bai, tu nu ai gura sa te scuzi!". Mi-am aruncat o privire si am ochit doar un firav palmier ce-si zbarlea frunzele la mine. Nici acum nu-mi dau seama ce-o fi fost cu arbustul ala: n-o fi avut apa saracu`.
In sfarsit am scapat si de neamuri si am dat peste niste prieteni, care amabili ne-au invitat in oras. De ce atata amabilitate pe capul lor, cand pe mine ma asteapta acasa infrigurat calculatorul?
Nevasta-mea, super fericita fiindca ma obliga sa intru in banii pentru zile negre, a ales un local dragut unde linistea pe care mi-o doream era doar un vis. Asa ca m-am razbunat si am decis sa platesc nota din banii de scutece a lu` ala micu`, care nu este nici macar conceput. Da` asa-mi place mie sa ma laud. Noroc ca ne-au pus aia la o masa langa toaleta ca oricum ma duceam sa ma pis din 5 in 5 minute ca sa nu mai opresc pe drum pe undeva unde ar fi trebuit iar sa scot bani din buzunar.
In local, uitase-i sa va spun, era atat de aglomerat, ca parintii au decis sa-si lase copiii pe unde apuca (unii erau in bucatarie, altii pe la toaleta, iar vreo 5 jucau flori, fete si baieti......in parcare).
Asa ca, dragii mei, dupa o zi ca asta mi-am dat seama ca recesiunea de la Tv nu este si pentru noi toti. Lipsa de lichiditati? Ce glumesti: la cati bani am vazut zburand din buzunare cred ca vreo 3-4 banci din oras si-au oprit programul mai devreme din lipsa de fonduri.

0 comentarii: