Drepturi si nedreptati.

Fitna (în limba arabă însemnând diviziune şi discordie în cadrul Islamului)

Urmariti scurtmetrajul. Interesant! De aici am divagat putin cu comentariul vadit uimit de cateva documentare si filme istorice pe care le-am vazut deunazi.

Practicile si pedepsele barbare au insotit civilizatia inca de la inceputurile ei, atat in ceea ce priveste apararea propriei vieti cat si in cea a distrugerii altora. Putem vedea ca, de-a lungul istoriei, pedepsele barbare au fost un aliat impotriva celor ce erau contra sistemului , a celor ce se deziceau la acte nelegitime cat si a celora ce sfidau autoritatea. Problema era ca o data aparut in fata multimii ca si invinuit dreptul la aparare era practic inexistent si pedeapsa era cu atat mai sigura. Si nu era una deloc usoara pe care s-o duci cu tine ani buni. Nu, era o pedeapsa de-a dreptul barbara ce te lasa mut in fata unor sarantoci ce nu te vedeau decat prin prisma zvonurilor care nu era de partea ta, pedeapsa necrutatoare si scarboasa as putea spune.

Ideea era ca, cu cat ne apropiem, de-a lungul istoriei, de zilele noastre putem observa, la suprafata, superficial, ca aceste pedepse barbare s-au transformat in adevarate tratate de intelepciune si reeducare. De fapt, aceste practici de pedepsire a celor vinovati si nevinovati exista in continuare si se vrea a fi din ce in ce mai barbare.

Suntem nesatui de barbarism, suntem niste animale ce se conduc dupa simturi care sunt anihilate in anumite momente. Dreptul la aparare, in ziua de azi? Da, il avem , dar la ce bun daca deja cineva te-a condamnat dupa bunul plac la o sentinta care nu iarta.

Gresesc uneori, oamenii, ca se nasc altfel decat vor altii? Gresesc atunci cand isi spun propria parere pasnic si inocent? Gresesc atunci cand vor sa traiasca si sa moara in pace pe bucatica de pamant numita PAMANT?

Dumnezeu este singurul care are voie sa ne judece!

0 comentarii: